Studiile recente realizate pe aceasta temă sugerează câteva moduri simple de gestionare a consumului alimentar pentru a reduce tensiunea arterială, a menține o greutate potrivită și pentru a scădea colesterolul; aceștia trei factori fiind cauze majore de risc în apariția unui AVC. Mai jos vom detalia câteva aspecte importante pentru a implementa o alimentație sănătoasă
Fructele și legumele
Fructele și legumele conțin o serie de vitamine, minerale și nutrienți. Acestea includ antioxidanți precum vitaminele A, C, E și beta-caroten, care previn deteriorarea arterelor. Consumând regulat fructe și legume nu mai e necesar să intervii cu suplimente alimentare pentru a obține suficienți antioxidanți, cu excepția cazului în care sunt prescrise de medicul specialist. Cea mai bună variantă pentru o dietă echilibrată e să consumi o gamă de fructe și legume care conțin vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul tău. Dacă ai nevoie de mai mulți antioxidanți, urmărește să mănânci o varietate de alimente de diferite culori. Ai putea încerca morcovi, caise, fructe de padure, broccoli sau ardei roșii.
TIPS and TRICKS:
• Înlocuiește chipsurile și ciocolata cu niște gustări sănătoase cum ar fi un fruct, morcov crud sau unele fructe uscate și nuci nesărate.
• Alege o varietate colorată de fructe și legume. Acest lucru te va ajuta să obțineți o gamă variată de vitamine și minerale inclusiv antioxidanți.
• Dacă vrei să consumi fructele și legumele altfel decât în forma lor naturală, atunci pregătește fructele mai degrabă sub forma unui suc decât sirop iar legume în apă fără sare sau zahăr.
• Legumele și fructele congelate sunt pline de aceiași nutrienți și fibre ca și cele proaspete dacă acestea au fost congelate imediat după recoltare. Astfel, poți să adăugi fructe de pădure congelate în terci, sau legume tocate congelate la un sos de paste de casă.